Geslaagden HVO viscursus 2024

      HVO JEUGD VISCURSUS 2024 .


Zoals ieder jaar organiseerde HVO ook nu weer een viscursus voor de jeugd tot 14 jaar en deze bestaat uit een viertal avonden  waarvan de eerste twee uit theorie bij  en de laatste twee uit praktijk aan de waterkant. 

De opkomst was goed met een deelname van een veertiental jeugdigen en was er hulp ingeroepen van 2 ervaren vissers n.l .Dik en Henry de Wilde naast cursusleiders Albert Bosman en Aart Braakman.

De eerste twee avonden, bij Bloemfontein ware gevuld met theorie over alles wat zoal voorkomt aan de waterkant en ook het goed omgaan met de gevangen vis en het zelf maken van een vistuigje. De laatste twee avonden werd het geleerde in de praktijk getoetst in de vijver bij de Cannenburch en vooral de laatste avond was het bijzonder modderig daar het water uit de vijver kwam vanwege de vele regenval. 

Na de laatste avond kregen de deelnemende jeugd een telescoophengel, een tuigje en een leefnet mee naar huis en natuurlijk ook het theorieboek om het een en ander nog eens te bestuderen indien dat nodig is en natuurlijk,het door Rinie Berkhoff gemaakte, deelname certificaat als bewijs van het goed doorlopen hebben van deze viscursus 2024

                                     De deelnemers aan deHVO jeugdviscursus 2024